Situatie rondom het sportpark van voetbalvereniging Sporting Martinus

De vereniging heeft 1.400 leden en is financieel gezond. Het nieuwe verenigingsgebouw is kortgeleden opgeleverd. Dit is een forse investering geweest van 2,6 miljoen euro. De gemeente staat, samen met stichting Waarborgfonds Sport (SWS), borg voor de lening. Het gebouw is energieneutraal gebouwd. De vereniging heeft hiervoor zowel een duurzaamheidssubsidie (BOSA) van het rijk ontvangen als van de gemeente. De vereniging is bereid het verenigingsgebouw naast de sportactiviteiten voor de leden, ook beschikbaar te stellen als locatie voor activiteiten van inwoners uit de wijk.

 

Herbert Raat (VVD) wethouder Sport heeft op 31 augustus 2022 een bezoek gebracht aan de vereniging en met het bestuur van Sporting Martinus gesproken.

Lees verder op Amstelveenweb.com