Van ‘goed’ naar ‘ beter’ … droom je even mee?

Hoe mooi zou het zijn als er op jouw club een vaste trainersbegeleider zou zijn? Iemand die de minder ervaren trainers op weg kan helpen en hen gedurende het seizoen kan begeleiden bij het geven van een goede en leerzame training. Een trainersbegeleider die af en toe meekijkt bij een training en tips en goede raad kan geven, iemand die trainers kan helpen de stap te zetten van ‘goed’ naar ‘beter’.

 

Reken maar dat dat tot betere én leukere trainingen leidt, tot minder gedoe en afvallers en tot meer plezier en ontwikkeling van de jonge sporters. De trainers zélf ervaren ook meer plezier en willen hun trainersrol langer blijven vervullen. Ze waarderen de aandacht die ze van de club krijgen enorm en ze worden terugbetaald door de motivatie, de ontwikkeling en de blije blikken van de sporters (én hun ouders).

 

Ja, ja een mooie droom, maar “hoe dan?” Inderdaad … trainersbegeleiding wordt altijd gezien als de heilige graal van een positieve sportcultuur, maar om dat als club voor elkaar te krijgen is best een pittige klus die niet zomaar geregeld is. Met de inzet van een Clubkadercoach willen wij jouw club daar graag bij helpen, lees snel het volgende item!

Bekijk de video 'Maak werk van trainersbegeleiding'