Uitdagend gedrag en hoe ga je daarmee om

Uitdagend gedrag “Mensen willen begrepen worden. Als dat lukt, haal je het beste in iemand naar boven” (Jan Lammers in ‘Dilemma’s van een Topcoach’ van Robin van Galen).

 

Soms verstoren kinderen een training of wedstrijd met hun gedrag. Dit kan jou als trainer flink tegenzitten: andere kinderen hebben er last van en het verstoort de groepsdynamiek. Het is niet altijd makkelijk, maar er zijn echt positieve manieren om hiermee om te gaan. Zo wordt het weer leuk!

 

Blijf positief

 

Formuleer welk gedrag je wél wilt zien. En in plaats van degene te corrigeren die het niet goed doet, geef je complimenten aan degenen die het wel goed doen.

 

Maak met iedereen contact. Het is makkelijker een speler ergens op aan te spreken, als je daarvoor al fijn en positief contact hebt. Dus tussendoor even een praatje en een grapje te maken helpt enorm. Lees verder op de site van Amsterdam.nl