Sporten met autisme? Er is zoveel mogelijk!

Heb jij een vorm van Autisme Spectrum Stoornis en wil je graag sporten? Dan helpen wij jou graag op weg met een paar tips van sporten die door veel kinderen en volwassenen met autisme worden gedaan.

 

Het is om te beginnen goed om te weten dat autisme in allerlei vormen voorkomt. Daarom wordt ook de term Autisme Spectrum Stoornis als paraplu gebruikt. Het zoeken van een sport die bij jou past is daardoor ook heel erg persoonlijk. Het is daarbij goed om te bedenken: waar word ik blij van en ook wat je juist helemaal niet fijn vind.

 

Teamsport Misschien zoek jij juist de gezelligheid van een team op. Ook als je deze sociale contacten tegelijkertijd ook spannend vindt, kun je een teamsport vinden waar jij ook goed kunt aarden. In allerlei sporten zijn namelijk initiatieven op landelijk of clubniveau waar ze extra aandacht voor jou hebben en zorgen voor een fijne structuur en vooral een goede sfeer. Het gaat dan niet om wat je hebt maar wat je kunt! Dit soort teams zie ja al veel in het voetbal en hockey.

 

Judo is dan wel geen teamsport, maar zeker een sport waar je goed leert samen te werken en communiceren met anderen. Ook zeker een aanrader!

Lees verder bij unieksporten.nl