'Frontale aanval' van AZ: Alkmaarders eisen onderzoek naar KNVB-top

AZ opent een frontale aanval op de top van de KNVB, zo meldt De Telegraaf donderdagavond. Vooral voorzitter Jan Albers van de raad van commissarissen moet het ontgelden. Zijn gedrag rond de gesprekken over een NL League zijn verkeerd gevallen in Alkmaar.

 

AZ wil dat de KNVB een onafhankelijk onderzoek instelt naar het functioneren van zijn beleidsbepalers, zo heeft de nummer drie van de Eredivisie laten weten in een brief aan de voetbalbond. Als het verzoek wordt afgewezen, dan sluit AZ zelfs een gang naar de rechter niet uit.

 

AZ-directeur Robert Eenhoorn stoort zich danig aan het gedrag van Albers. De voormalig PSV-commissaris ging het gesprek aan met zijn collega's bij Ajax, Feyenoord en PSV om de invoering van een NL League te frustreren, zo meldt De Telegraaf. Zijn doel was om de KNVB te beschermen.

Lees verder op Voetbalprimeur.nl