Aantal sportende Nederlanders nog niet op oude niveau, '700.000 mensen kwijt'

De gevolgen van de lockdowns tijdens de coronapandemie zijn nog altijd merkbaar in de sportsector. Dat concludeert sportkoepel NOC*NSF in een jaarlijks rapport over sportende Nederlanders.

 

Tijdens de pandemie steeg het aantal Nederlanders dat alleen sportte en daalde het aantal mensen dat in verenigingsverband of in sportscholen sportte. Het aantal Nederlanders dat wekelijks sport is het afgelopen jaar met een half miljoen gestegen, maar zo'n 700.000 Nederlanders die voor de pandemie wekelijks sportten doen dat nu niet meer.

 

De gevolgen van de pandemie zijn vooral zichtbaar in de leeftijdscategorie 13-18 jaar en onder lager- of middelbaar opgeleiden. De sportdeelname van die groepen blijft achter bij kinderen in de basisschoolleeftijd en bij hogeropgeleiden.

Lees verder bij de NOS