Idee binnen je voetbalvereniging? 4 Jaar Film in de Klas trakteert met 50 gratis extra films voor het onderwijs

Vertaal onderstaande teksten naar je voetbalvereniging. Onderwerpen zijn er voldoende om over te filmen. Acteurs zijn bijv. je eigen spelers.   

 

Film in de Klas is een samenwerking van Schooltv, het Nederlands Film Festival, Netwerk Filmeducatie en NPO Start, dat Nederlandse film een vaste plek wil geven in het lesprogramma van het primair en voortgezet onderwijs. Met het 4-jarige bestaan viert Film in de Klas de kracht van film in het onderwijs. Een nieuwe lijst met 50 filmtitels is toegevoegd aan Schooltv waarmee scholen de komende twee jaar kosteloos beeldcultuur in hun lessen kunnen gebruiken om leerlingen bewust te leren kijken. 

 

Klas als bioscoop (kantine als Bioscoop)

 

De Nederlandse films zijn speciaal geselecteerd voor de verschillende leeftijdscategorieën binnen het primair- en voortgezet onderwijs. De films sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen (spelers) én op vakken en thema’s binnen het onderwijs (voetbal). Ook zijn de films voorzien van een gratis lespakket.Veel van de films passen goed in een lesuur (training). Twee keer klikken en je klaslokaal (kantine) is een bioscoop!” 

 

Schoolfilm van de Maand (team film van de maand)

 

Iedere maand lichten de verschillende partners gezamenlijk een Film in de Klas-titel extra uit onder de noemer Schoolfilm (team film) van de Maand. Netwerk Filmeducatie ontwikkelt bij deze film een les en zo worden film en les als pakket aangeboden. Het maakt het leraren (trainers/kader) nog eenvoudiger met filmeducatie (voetbaleducatie) aan de slag te gaan.