Hoe ziet de Rotterdamse Aanpak Veilig Voetballen er vanaf 2024 uit?

Voetbal is een fantastische sport waar duizenden Rotterdammers van houden. Met elkaar dragen we de verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit zo blijft. Iedereen moet op een veilige en plezierige manier van de sport kunnen genieten. Rotterdam Sportsupport en de KNVB maken zich hier hard voor door de Rotterdamse Aanpak Veilig Voetballen een nieuw leven in te blazen. Hoe ziet de Rotterdamse Aanpak Veilig Voetballen eruit?

 

Vechtpartijen, discriminatie, bedreigingen. Het aantal incidenten op en rondom de velden bij Rotterdamse voetbalverenigingen is (de afgelopen jaren) gestegen. Ook ontvangt Rotterdam Sportsupport steeds meer vragen van bestuurders die behoefte hebben aan ondersteuning op het bieden van een veilig en positief voetbalklimaat. “Dat vormde voor ons de basis om de Rotterdamse Aanpak Veilig Voetballen een nieuw leven in te blazen,” zegt Ineke Kalkman, projectleider Veilige verenigingen met sterke jeugdafdelingen bij Rotterdam Sportsupport. Lees verder bij Rotterdam Sport Support