14 HBS Jeugdtrainers behalen JVTC KNVB diploma

In oktober en november 2018 hebben 14 HBS jeugdtrainers de KNVB JVTC (Jeugd Voetbal Trainer Coach) cursus gevolgd. Hoofd Opleiding is na het behalen van zijn KNVB diploma HO-A bevoegd namens de KNVB deze opleiding binnen HBS te geven. 4 cursusavonden Na 4 cursusavonden met praktijkopdrachten moesten de cursisten, bij HBS spelend in de JO17 en JO19 leeftijdscategorie, een werkboek maken. De praktijkopdrachten en het werkboek werden in de winterstop door Stephan Vink beoordeeld. Alle 14 jeugdtrainers behaalden het diploma en ontvingen het op dinsdag 19 februari tijdens een informele bijeenkomst, waarbij ook veel ouders aanwezig waren. Voetbalvoorzitter Frits Broers feliciteerde deze ‘helden van eigen bodem’ om zijn woorden te spreken, verwijzend naar de titel van het HBS Jeugd voetbal beleidsplan. Hij benadrukte hoe trots het voetbalbestuur is op de jongens en dankte Stephan Vink voor de cursus en begeleiding. Volgend seizoen zullen wederom geïnteresseerde jeugdspelers die trainers ambitie hebben worden opgeleid.