DVS jeugdselectietrainers op werkbezoek bij Vitesse

Maandag 11 maart waren de trainers van de selectieteams JO10 tot en met JO19 en wat leden van de TC Opleiding, te gast op Papendal. In het kader van het convenant tussen Vitesse en DVS’33 Ermelo stond alweer een moment van samenwerking centraal. Van de samenwerking tussen beide clubs wordt door DVS gretig gebruik gemaakt ter verbetering van de eigen jeugdopleiding. Zo waren er eerder al ontmoetingen in het kader van de Onderbouw, Talentontwikkeling, Trainersondersteuning, Talentendagen, PR en meer. Maandagavond stond een voorlichting door Tim Arends, Fysiek- en Loop/coördinatietrainer bij Vitesse, centraal. Vanuit DVS waren er vragen hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen op het gebied van Biologische training waar de Opleiding dit seizoen mee is gestart. Zie ook het artikel 'op basis van de biologische leeftijd'. Daarnaast wilden de trainers en ander voetbaltechnisch kader graag meer weten over de Motorisch sensitieve periodes per leeftijdsjaar. Welke onderdelen op dit gebied staan per leeftijdsfase centraal en zijn in de juiste periode trainbaar en welke juist niet? Maar ook zo praktisch mogelijk gericht hoe train je bijvoorbeeld, wendbaarheid( Agility), Stabiliteit, maar ook kracht, snelheid en coördinatie? Lees verder op de site van DVS Ermelo