Wethouder wil verenigingsleven veranderen

Wethouder Sven de Langen (ooit bijna contractspeler van Willem II) denkt dat de toekomst er minder clubgevoelig uitziet Rotterdam gaat het onlinegedrag van kinderen te lijf en trekt vier miljoen euro uit voor het vernieuwen van het verenigingsleven in de stad. Met e-Sports en urban sports, flexibele lidmaatschappen en multifunctioneel gebruik van accommodaties wil de gemeente sport-, scouting- en speelverenigingen helpen om aantrekkelijk te blijven en kinderen thuis uit hun kamer krijgen. Bovendien moet iedere Rotterdammer dicht bij huis een aantrekkelijk aanbod aan sporten kunnen vinden. Volgens sportwethouder Sven de Langen zal de vereniging van de toekomst er totaal anders uit gaan zien. Zo te lezen minder traditioneel clubgevoelig, maar meer wijkgebonden en ook niet meer zo afhankelijk van leden. Zelfs het delen van accommodaties zit in de pijplijn. Rotterdam kent 346 sportverenigingen. Ruim 70.000 Rotterdammers zijn lid van een sportvereniging. Lees verder in Dagblad 010