Een statement: Vrijwilligers gaan staken bij vv Drenthina

Een waarschuwing voor veel meer clubs?

Lees een aantal alinea's van de oproep aan de leden van vv Drenthina die het bestuur heeft gestuurd via Facebook.

 

Ik ben nu een aantal jaren voorzitter van deze prachtige club. Ik ben er inmiddels achter dat de tijden behoorlijk veranderd zijn. Het voorzitterschap is zeker GEEN sinecure. Er wordt van de voorzitter, en zijn bestuur, juist heel veel verwacht. Ge-eist eigenlijk. Het stuk ‘sinecure’, geen tegenprestatie, ligt tegenwoordig veel meer bij de leden. Consumerende leden. Kritische leden. Veeleisende leden. “Ik betaal toch contributie, dus mag ik ook verwachten dat het geregeld is”.

 

Als bestuur worden we geacht de statuten na te leven, lieve Rosketiers, en de regels die we met elkaar hebben afgesproken, in bijvoorbeeld de algemene ledenvergadering, te handhaven. Ik merk echter steeds vaker dat als we dat doen dit stuit op verzet, onbegrip en soms zelfs ronduit agressief gedrag. En, laten we eerlijk zijn lieve Rosketiers, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

 

Een club, een vereniging, Drenthina, dat zijn we samen. Ik heb het al vaker gezegd, het wordt tijd dat er mensen op gaan staan, mee gaan helpen. Het runnen van een club is allang geen sinecure meer, lieve Rosketiers. Uiteraard geldt hier; wie de (Puma)schoen past, trekke hem aan. Hulde aan alle vrijwilligers die al wel meehelpen uiteraard!

 

Het bestuur heeft dan ook besloten dat er in het tweede weekend van het seizoen 2019-2020 ‘gestaakt’ zal worden door alle vrijwilligers. Er gebeurt dan op de ‘Oude Ros’ helemaal niets. De kantine gaat niet open, de velden zullen niet klaar gemaakt worden voor wedstrijden, we regelen geen scheidsrechters, er is geen ranja of thee in de rust, de kleedkamers zijn op slot en er zijn geen trainers of leiders voor de teams. Lees verder bij de bron op Facebook