Heb jij weleens verdiept in het bestuur?

Stenna, heb jij je al eens verdiept in het bestuur van de club? En de daaruit voorvloeiende commissies en functies? Dan had je namelijk kunnen weten dat een activiteitencommissie (voor de jeugd alle activiteiten náást het voetbal organisterend) niet gerund kan worden door continue wisselende mensen. Zo kun je ook de toernooien  door zomaar iedereen laten organiseren. Het 'runnen' van een vereniging is als ware het een bedrijf en dat kun je niet aan wisselende mensen overlaten. Dáárom zijn veel functies (jij ziet alleen de losse taken, maar veel ervan vallen onder één persoon, bijv. de secretaris, penningmeester, voorzitter etc) niet op te leggen aan willekeurige (ouders van) leden. Vergeet echter niet dat al die bestuurs-en commissieleden al dit werk vrijwillig verzetten om op die manier het sporten ook voor jóuw kind mogelijk te maken. Zonder vrijwilligerswerk géén sportvereniging, dus ja, ook jij zult je steentje moeten bijdragen. Blijkbaar is het bestuur bij jullie club door schade en schande wijzer geworden en weten ze dat ze niet kunnen vertrouwen op de bereidwilligheid van de (ouders van) leden. Natuurlijk kunnen en zullen ze je niet verplichten tot het uitvoeren van al die taken die jij opnoemt, ook bij jullie zit daar ongetwijfeld een keuze in (als je geen rijbewijs hebt kunnen ze je moeilijk 4 kinderen laten vervoeren, maar zou je wel een bardienst kunnen draaien?!) Om heel eerlijk te zijn vind ik dat je wat moeilijk doet en zou ik het wijs vinden om eens je licht op te steken bij de vereniging over wat er nu wérkelijk van je verwacht wordt...