Ik vind dat hele teamsportgedoe met competities niet goed

Een mening van een lid en ouder:

Als een team ongeslagen kampioen wordt en er zijn in die competities ook teams die misschien maar 1 of 2x gewonnen hebben dan is die competitie niet goed ingedeeld. Er zou veel sneller op en neer bewogen moeten worden in teamsport (en ja ik ben bestuurslid, wedstrijdsecretaris, zaalhuur functionaris en ledenadministrateur geweest dus ik weet wel dat dat lastig is) gedurende een jaar.

Elk jaar weer hetzelfde gezeur bij de indelingen: je moet dan opgeven of een team zeer sterk is (1) en dan aflopend naar zeer zwak (5) en er zijn elk jaar maar een paar teams die een 1 of 2 krijgen maar vervolgens zit jij met je zwakke team bijna alles te verliezen en is er voor die tegenstanders niks aan want die winnen bijna alles. Vervolgens zijn er dan clubs die van alles uit de kast trekken voor de jeugdteams die kampioen zijn geworden: worden op een aparte dag gehuldigd, krijgen een t-shirt en weet ik wat allemaal nog meer. Alsof de teams die niet kampioen zijn geworden niet veel meer geleerd hebben en de teams die nooit gewonnen hebben ook niet recht hebben op een feestje.

 

Als clubs het niet doen wordt er nog teveel gedoe aan gegeven en ik vind dat echt verdrietig. Een kampioen ben je als je landelijk de beste bent in je leeftijd, niet toevallig omdat je in het beste team zat in een bepaalde competitie. Is ook heel leuk als een club kampioen kan worden terwijl net jouw kinds team de tegenstander is. Extra veel gejoel en gedoe en alles uit de kast halen ten koste van andere kinderen. Ik heb eens meegemaakt dat mijn kinds team echt dik werd ingemaakt en er een ander team van die club aan de kant stond en ze gingen opjutten (ze kenden elkaar natuurlijk goed) om nog meer te scoren, te vernederen etc.  Waarom?

Dus zoals ik al zei: 4x per jaar op en afstromen en dat hele kampioenengedoe vergeten, wordt de sport een stuk leuker van en kunnen opa en oma gewoon een keer komen kijken ipv bij dat kampioensgedoe.