Voetbalschoenen kopen? Een aantal tips voor jou op een rij

Voor een goede balcontrole mogen schoenen niet knellen en dient het zowel in de lengte als in de breedte goed bij de hak aan te sluiten. Aan de voorzijde heb je een halve tot 1 cm speling nodig.

Al hoe verleidelijk het ook is. Koop schoenen niet op de groei. Verhoogde kans op blessures en vermindering van de prestaties

Neem voetbalsokken mee als je schoenen gaat passen en test de schoenen het liefst in de middag,  je voeten houden meer vocht vast dan in de ochtend. Je voeten zetten namelijk ook tijdens een voetbalwedstrijd meer uit.

Loop in de winkel niet alleen een rondje door de winkel maar huppel ook even. Op deze manier kom je erachter of de druk over je voet goed verdeeld wordt. Een goede drukverdeling verkleint de kans op blaren en andere narigheden.

Als je ze nog hebt neem je oude schoenen mee  zodat de verkoper aan je schoenen kan aflezen welke voetbalschoenen het beste bij je voeten passen.

Bij aanschaf mogen de schoenen een klein beetje strakker zitten omdat je het naar verloop van tijd naar je voet gaat vormen. Dit geldt vooral voor de leren variant en in mindere mate voor kunstleer.

Bij een afwijkende voetvorm kun je voor het comfort en een goede drukverdeling een inlegzool overwegen.

Test verschillende soorten materialen zoals leer en synthetisch bovenwerk.

Dames met een bredere voet kunnen beter een herenschoen nemen

Voor een goede schoen is het laten adviseren door een verkoper beter dan online te kopen.

Bron Gezondheidenco.nl