Indeling Landelijke jeugdcompetities seizoen 2019-2020

Komend seizoen starten de nieuwe competities voor de A- en B-jeugd. De afdeling Competitiezaken van de KNHB heeft de indeling van de Landelijke jeugdcompetities 2019-2020 bekend gemaakt. In de download zijn de poule-indelingen opgenomen van de Landelijke jeugdcompetities. Hieronder vallen de competities A- en de B-jeugd in de Topklasse en Subtopklasse. Aan alle andere indelingen, zowel jeugd als senioren, wordt nog hard gewerkt. In augustus zijn die definitieve indelingen bekend. Hoe worden de teams ingedeeld? De KNHB deelt de verschillende competities volgens een vaste werkwijze in. Topklassen A- en B-jeugd De poules worden volledig op sterkte ingedeeld. De teams worden door middel van rating op volgorde gezet. De poules worden vervolgens gelijkmatig op sterkte ingedeeld door de teams ‘geslangd’ te verdelen over de poules. De sterkste wordt in poule A geplaatst, de 2e in poule B etc. totdat alle poules met één team zijn gevuld. Vervolgens krijgt de laatste poule ook het volgende team qua sterkte etc. Bron KNHB