Voetbaltraining voor kinderen met autisme en/of ADHD krijgt vervolg

Dit voorjaar kreeg Tamara Kaaij – van Doorn de kans om haar gedroomde voetbalschool te starten op het complex van v.v. De Blokkers, in samenwerking met Team Sport van gemeente Hoorn. De voetbalschool biedt training speciaal voor kinderen met autisme en/of ADHD, voor wie sporten niet altijd vanzelfsprekend is. Na een succesvolle proefperiode verlengen De Blokkers en Tamara Kaaij – van Doorn de samenwerking. Tamara: “Kinderen sporten graag. Deze mogelijkheid is er alleen niet altijd voor kinderen met autisme en ADHD. Voetbal lijkt een simpel spelletje, maar dat is het voor deze kinderen niet.” Roos Langendijk, jeugdvoorzitter van De Blokkers kan dit beamen. “We hebben toch wel wat kinderen bij onze vereniging zien vertrekken, doordat zij moeite hadden met de plotselinge tegenstand in een wedstrijd, of juist in de omgang met andere kinderen. Het is heel fijn dat we nu op ons complex gericht iets kunnen bieden voor deze kinderen.” Lees verder in Nieuws uit WestFriesland