· 

Topic: Corrupte scheidsrechter, naar de KNVB stappen?

Onlangs moest ik met mijn elftal bij Spakenburg spelen. Al voor de wedstrijd begon liep de scheidsrechter (club-scheids met een KNVB-licentie) te zeuren over foutieve spelerspassen. Hij zei dat er in de bestuurskamer een controleur zat en wou één van onze spelers niet mee laten doen omdat zijn spelerspas maar tot 1 februari liep, wij spelen 3e klasse en over spelerspassen wordt op dat niveau nooit moeilijk gedaan. Maar toen onze aanvoerder meeging met de scheidsrechter naar de bestuurskamer, bleek dat er helemaal geen controleur was. Ondanks protesten van onze zijde bleef de scheidsrechter voet bij stuk houden en mocht mijn teamgenoot niet meespelen.

 

Toen de wedstrijd na al het oponthoud eindelijk begon wisten we niet wat we meemaakten. Een thuisfluiter maak je natuurlijk wel vaker mee, maar dit sloeg alles. Elk duel dat door een speler van ons werd aangegaan leverde een vrije trap tegen op, een doelpunt voor ons werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd en zo kan ik nog wel even door gaan.

 

De tegenstander begreep dat ze ver konden gaan met de scheids aan hun zij en begonnen op de duur steeds zwaardere overtredingen te maken. De scheids deed er niets aan en het ging van kwaad tot erger. Op een begeven moment werden de tackles van de tegenstander echt aanslagen, 'Bouaouzan-achtige' overtredingen. Na een uur zijn we het veld afgestapt vanwege een horrortackle van de aanvoerder van Spakenburg die onbestraft bleef. Mijn teamgenoot mocht blij zijn dat het bij een snee in zijn been bleef, en dat zijn been niet doormidden is gezaagd.

 

Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, en mijn teamgenoten ook niet. Weet iemand hier op het forum of er in de KNVB reglementen iets staat over dit soort gebeurtenissen? Van onze kant zouden we graag de wedstrijd over willen spelen of in ieder geval bij de KNVB aankaarten dat deze scheidsrechter niet capabel is om wedstrijden te fluiten. In de reglementen kan ik alleen dingen vinden over gevallen waarin de scheidsrechter het duel staakt maar verder eigenlijk niets over onze zaak. Dus als iemand hier verstand van heeft dan zou ik dat graag horen. Overigens hebben we van enkele andere teams uit onze competitie soortgelijke klachten over dezelfde scheidsrechter ontvangen