DAK- EN THUISLOZE VOETBALLERS VERTELLEN HUN INDRUKWEKKENDE VERHAAL IN AANLOOP NAAR WK DAKLOZEN IN CARDIFF

Karym Ahmed
Karym Ahmed

Frank Evenblij en Erik Dijkstra volgen in Bureau Sport: Het WK Daklozen 2019 het Nederlandse voetbalteam, bestaande uit dak- en thuisloze mannen en vrouwen, op weg naar Het WK Daklozen 2019 (Homeless World Cup) in Cardiff. Het WK duurt van 27 juli t/m 3 augustus en is een jaarlijks voetbalevenement om wereldwijd daklozen te verenigen en een steuntje in de rug te geven. Onderweg naar het evenement vertellen de spelers openhartig over hun situatie en hoe ze hierin verzeild zijn geraakt. Wat drijft hen en hoe proberen ze alles uit het leven te halen? Frank en Erik volgen het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach en ex-profvoetballer René van Rijswijk en zijn assistent Jasper Lamboo, vanaf de allereerste trainingen, tijdens het trainingskamp en tijdens het WK in Wales. Het team wordt bijgestaan door grootheden uit de voetballerij als Guus Hiddink en Hans van Breukelen, die het team de kneepjes van het voetbal proberen te leren. Wat halen de spelers persoonlijk uit het evenement? En worden de Nederlanders uiteindelijk wereldkampioen? Bureau Sport: Het WK Daklozen 2019 is vanaf 11 augustus vier zondagen rond 23.00 uur bij BNNVARA te zien op NPO 1.