· 

Topic: Gescheiden ouders niet eens over sport kind

Kind van 8 jaar oud wil dolgraag op Voetbal. Moeder wil dat absoluut niet en vader vind dat wel goed als kind dat het liefste wil. Ouders zijn gescheiden en hebben co-ouderschap waarbij de vader belast is met het dragen van alle overstijgende kosten waaronder dus ook sport/hobby van de kinderen. In het ouderschapsplan staat dat sport/hobby keuze in onderling overleg gaat tussen de ouders maar nu zijn ze het dus niet eens. Voetbal zou niet ten koste gaan van de tijd van de moeder met de kinderen of verplichtingen hebben voor haar wanneer de kinderen bij haar zijn. Hoe dit juridisch zit kan ik maar weinig vinden op internet.

 

Bij co-ouderschap is het vervelende dat je het er hoe dan ook samen over eens moet worden. Gaat vader dit toch doorzetten bijvoorbeeld dan kan dat een start betekenen van ellende. Vind het vooral jammer voor het kind dat die niet mag doen wat die leuk vind. Welke sport het dan ook is, over het algemeen is het een stuk gezonder dan computerspelletjes en vaak met andere kinderen wat ook bevorderlijk is voor de sociale ontwikkeling. Kan iemand meer vertellen of dat er ergens jurisprudentie te vinden is?