Sport Drenthe helpt jongeren aan de slag als 'vrijwilliger' bij sportvereniging

SportDrenthe heeft van het Rijk 365.420 euro subsidie gekregen om jongeren bij sportverenigingen in te zetten. Deelnemende jongeren voldoen daarbij aan de maatschappelijke dienst die vanaf september in gaat.

 

Het kabinet wil met de maatschappelijke stage bereiken dat jongeren een bijdrage leveren aan de samenleving. De jongeren bouwen mee aan een sterke en betrokken samenleving en kunnen hun eigen talenten ontwikkelen. SportDrenthe wil met name kwetsbare jongeren aan een plek helpen en tegelijkertijd verenigingen helpen aan geschoold kader en vrijwilligers. Kwetsbare jongeren De subsidie is bedoeld voor jongeren in armoede, statushouders, vroegtijdige schoolverlaters, jongeren zonder vaste woon- of verblijfplaats, meerderjarige jongeren zonder startkwalificatie en zonder baan, jongeren met een arbeidsbeperking en jongeren met een tussenjaar.

Lees verder bij RTV Drenthe