Topic: moet mijn kind wel in een selectieteam?

Onze zoon van 10 jaar is een sportief kind en beweegt graag. Hij zit op voetbal en op dansles. In beide is hij erg goed. Met dansen is ie vorig jaar als jongste ooit uitgekozen voor het demo-team dat meedoet met wedstrijden en demonstraties. En met voetbal werd hij nu vandaag gevraagd voor het selectieteam van zijn leeftijd (de JO13). Op zich allemaal leuk, en we zijn ook echt trots op hem natuurlijk. We twijfelen echter wel of hij nu bij voetbal ook in het selectieteam moet. Los van de extra tijd die dit kost (ze trainen daar bv langer) vinden wij plezier ook belangrijker dan prestaties. Daarnaast voetbalt hij nu nog geen jaar...

Een derde overweging is dat onze zoon vrij klein is voor zijn leeftijd en dat ik wel eens heb gehoord dat intensief sporten de groei kan remmen. Onze zoon danst nu 2 uur per week (intensief), en heeft 2 uur per week voetbaltraing + zaterdag een wedstrijd. Het selectieteam traint 3 uur per week + conditietraining thuis. Wordt de kans op blessures of vertraagde groei groter als hij gaat meedoen met de selectie? Onze zoon wil niets liever dan in de 13.1 meespelen.

 

Wat zouden jullie doen?