DENTAL UDDING NAAR TANZANIA MET VV BERGEN TENUES

Op 5 september vertrekt een team van Dental Udding Bergen naar Tanzania. In Moshi en Arusha zullen zij tandheelkundige zorg verlenen en met name kennis overdragen. Op het schema staan bezoeken aan een weeshuis, de albino’s en een huis waar straatjongeren worden opgevangen. Om dit alles mogelijk te maken zijn verschillende fondswerving activiteiten ondernomen. De vv Bergen meende hier ook op te moeten inspringen. Qua timing paste het uitstekend. Bij de club geldt een kledingplan en dat voorziet er in dat alle voetballers elke drie jaar compleet nieuwe tenues ontvangen. En juist deze zomer was het “wisseljaar” en kwamen er dus honderden tenues beschikbaar. Na overleg met Dental Udding zijn diverse complete sets kleding voor jeugdteams in verschillende leeftijdsgroepen uitgezocht en die gaan in grote voetbaltassen mee naar Tanzania. De voetbalshirts zullen worden verdeeld over meerdere huizen. Zie bijgaand ook voorbeelden daarvan. Bron vv Bergen