VACATURE: SCOUT JPN OPLEIDINGSGEBIED ZUID

De KNVB is op zoek naar scouts voor het Jeugdplan Nederland in opleidingsgebied Zuid. Het gaat om vrijwilligersfuncties in de gebieden Helmond-Gemert en Maastricht en omgeving. Bekijk de vacature hieronder.

 

Scout Jeugdplan Nederland Jongens en Meiden

Opleidingsgebied Zuid (variabel aantal uren per week – vrijwillig)

 

Wat is het Jeugdplan Nederland? Het Jeugdplan Nederland staat voor het optimaal ontwikkelen en het bieden van een platform waarbij talenten met en tegen talenten spelen. Vanaf 10-jarige leeftijd worden er JPN-teams samengesteld die bestaan uit de meest talentvolle spelers uit een omgeving. Tot en met de leeftijd van 16 jaar worden deze spelers in de verschillende omgevingen gescout en vervolgens ontwikkelt in talentontwikkelingsactiviteiten. Wie is de JPN scout? De JPN-scout draagt zorg voor het herkennen, beoordelen, in kaart brengen en registreren van talentvolle spelers in de omgeving waarin de betreffende scout werkzaam is. De scout bouwt een goed contact op met de clubs die hij bezoekt. Op deze wijze ontwikkelt hij een netwerk waarmee hij "kind aan huis" wordt en dus een enorm netwerk opbouwt met voetbalverenigingen. De scout informeert de scoutingscoördinator over de bevindingen en zorgt voor een totaaloverzicht in talenten die al voor het JPN uitkomen en talenten die nog in de omgeving spelen.

 

Kerntaken

Het werkzaam zijn binnen de KNVB als JPN-scout is vrijwilligerswerk, echter niet vrijblijvend. Iedere scout heeft een aantal belangrijke taken en verantwoordelijkheden waaraan deze zich conformeert bij het aannemen van de functie JPN scout. Deze staan hieronder kort opgesomd, tevens zijn er een aantal voorwaarden waaraan een JPN scout moet voldoen, de zogenaamde bagage die hij/zij reeds in zijn “rugzak” moet hebben om zijn werkzaamheden zo optimaal mogelijk in te vullen.

• Het opsporen en beoordelen van talentvolle spelers en speelsters.

• Het bezoeken van verenigingen binnen de omgeving conform het scoutingsplan.

• Het onderhouden van goed contact met de verenigingen alsmede de jeugdtrainers en jeugdleiders, in zijn/haar omgeving.

• Het in kaart brengen van gegevens middels het KNVB-scoutingsformulier.

• Het uitvoeren van gerichte scoutingopdrachten voor regioteams en opleidingsteams.

• Volgen van een gestructureerd (bij)scholingstraject. Functievoorwaarden

• Heeft een visie op voetballen en jeugdscouting.

• Minimaal pupillen- of juniorencursus gevolgd, maar bij voorkeur UEFA C.

• Is bij voorkeur niet clubgebonden.

• Moet zich kunnen vinden in de visie van de KNVB en de bijbehorende JPNactiviteiten.

• Wil graag een (bij)scholingstraject volgen tot JPN-scout en kan hieraan deelnemen.

• Is in staat om administratieve werkzaamheden te verrichten in Excel en/of Word.

• Is op jeugdwedstrijddagen beschikbaar om scoutingwerkzaamheden voor de KNVB te kunnen verrichten en beschikbaar op een doordeweekse dag(-en) om wedstrijden van het Jeugdplan Nederland te bezoeken.

• Is bereid om op onregelmatige tijden zich voor de KNVB in te zetten (flexibele werkhouding).

• Kan zich onthouden van adviezen, meningen, overgang van spelers naar andere verenigingen etc. naar buitenstaanders toe.

• Woonachtig in directe omgeving van het gebied waarvoor wordt geselecteerd.

• Minimaal 18 jaar en 5 jaar (relevante) ervaring binnen het jeugdvoetbal als trainer/coach, scout of andere technisch verantwoordelijke functie.

• Is in het bezit van een rijbewijs B.

 

De JPN scout krijgt een kledingpakket, een kilometervergoeding van € 0,26 cent per kilometer evenals een cursus tot scout, welke wordt aangeboden door de KNVB. Uw schriftelijke sollicitatie (motivatiebrief en voetbal-cv) kunt u onder vermelding van de functie richten aan zuid-tpc@knvb.nl

Voor meer informatie kunt u terecht via bovenstaand e-mailadres.