· 

Programmamanager breedtesport (38 uur p/w)

Programmamanager breedtesport (38 uur p/w)

 

Altijd al in een sportieve servicegerichte omgeving willen werken? Solliciteer dan bij de Atletiekunie voor de functie Programmamanager breedtesport!

 

De atletiek in Nederland laten groeien en bloeien! Dat is waar we voor staan. Samen met onze atleten, de belangrijkste ambassadeurs van de sport én met onze leden, partners en stakeholders zet de Atletiekunie zich in voor de atletieksport.

 

Met ruim 300 aangesloten atletiekverenigingen, 80 loopgroepen en bijna 2200 loopevenementen per jaar zijn we één van de grootste sportbonden van Nederland. We houden ons actief bezig met de kwaliteit, ontwikkeling en organisatie van atletiek voor alle leeftijden zowel op recreatief, wedstrijd- en topniveau.

 

We zijn een actieve en servicegerichte organisatie gevestigd op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Met uitzicht op de atletiekbaan zetten zo’n 30 gemotiveerde en enthousiaste collega’s zich iedere dag in voor de mooiste sport van de wereld.

 

Wat zijn de uitdagingen?

 

Sportbonden zijn dynamisch en sterk in beweging; wij zijn daarin geen uitzondering. We proberen continu onze positie te versterken in het veranderende sportlandschap. We zoeken een programmamanager breedtesport die toegevoegde waarde voor de huidige leden weet te vergroten en nieuwe doelgroepen weet te binden.

 

Wat vragen we van jou?

 

De naam zegt het al: breedtesport. De afdeling die zich in de breedte bezighoudt met sportparticipatie en sportontwikkeling. Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de strategie naar beleid en projecten voor de afdeling breedtesport. De uitvoering van het gezamenlijk vastgestelde programma en de realisatie van geformuleerde KPI’s binnen het toegekende budget behoort ook tot jouw verantwoordelijkheid. Ook denk je mee over de activering van sponsors en partnerships binnen de breedtesport.

 

Je stuurt projectmedewerkers aan die zich bezighouden met opleidingen en de ontwikkeling daarvan, accommodatiebeleid, jeugdatletiek, clubaanbod en (nieuw) sportaanbod: breedtesport is de ruggengraat van de maatschappelijke verankering van de atletieksport.

 

In welk team kom je terecht?

 

Als programmamanager breedtesport stuur je een team van 11 collega’s aan, die verantwoordelijk zijn voor sportparticipatie en sportontwikkeling. Tevens maak je deel uit van het managementteam (6 collega’s) dat de koers van de Atletiekunie uitzet en monitort en je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur. Daarnaast participeer je in diverse overleggen van bijvoorbeeld NOC*NSF, provincies en gemeenten.

 

Jij / profiel

 

hebt een afgeronde opleiding op hbo/wo-niveau in de richting van algemeen management, bedrijfskunde of organisatiekunde; hebt ongeveer 5 jaar relevante leidinggevende werkervaring in een sport gerelateerde omgeving; beschikt over uitstekende analytische, projectmatige en communicatieve vaardigheden; weet een goede balans te vinden tussen resultaat- en mensgerichtheid; bent daadkrachtig en besluitvaardig met oog voor de individuele medewerker én het team; bent ambitieus, gedreven en toekomstbewust; bent vooruitstrevend en sterk bewust van de noodzaak van voldoende draagvlak; monitort de realisatie van deelplannen en projecten die binnen de visie passen; coacht medewerkers op de realisatie van hun KPI’s en stelt persoonlijke ontwikkeling voorop. Wij / wat bieden wij jou

 

Een uitdagende functie bij een professionele, servicegerichte sportbond; Sportieve en gezellige collega’s Goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Sport; Een salaris in schaal 11 - 12 van de CAO Sport; Een aanstelling voor een jaar, die bij goed functioneren kan worden verlengd. Enthousiast geworden?

 

Dan maken we graag kennis met je!

 

Solliciteer voor 19 augustus a.s. naar deze functie via onderstaand sollicitatieformulier. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Frank Koomen via 026 – 483 4800.