Het gaat er steeds professioneler aan toe op de voetbalvelden bij UDI 19.

Het gaat er steeds professioneler aan toe op de voetbalvelden in de regio. Video-analisten, scouts en een complete technische staf worden ingezet om kinderen op te leiden tot een topvoetballer.' De missie van voetbalclub UDI ‘19 in Uden is duidelijk: het eerste elftal moet voor 100 procent bestaan uit eigen mensen. ,,Nou dan moet je zorgen dat je een gedegen opleiding hebt”, vindt Harrie Blokhuis, hoofd jeugdopleiding van de Udense club. Blokhuis (64) is sinds tweeënhalf jaar de ‘baas’ van het jeugdvoetbal bij UDI. Daarvoor was hij veertig jaar lang hoofdtrainer van verschillende amateurclubs zoals UDI’19, Blauw Geel en HVCH.

 

Blokhuis heeft in de jeugdopleiding bij UDI een heel team om hem heen. ,,We hebben vier coördinatoren, een beheerder van het speler volgsysteem, interne scouts en een groepsleider voor organisatorische zaken. We hopen te bereiken dat er elk jaar een speler van de jeugdopleiding doorstroomt naar het eerste elftal van UDI.” Lees verder in het Brabants Dagblad