Moet een trainer drillen of vooral aardig, lief en leuk zijn?

Is een al te strenge voetbalcoach een goede reden om af te haken, of moeten ook achtjarigen soms even op de tanden bijten?

 

Zoon (8) wil sinds de kerstvakantie niet meer voetballen, schrijft een vader. "Niet eens omdat zijn team elke wedstrijd verliest, maar hij heeft er niet zoveel plezier meer in." Het team is niet heel hecht en heeft al diverse trainers versleten, onder wie twee jongens van twaalf. Die deden het volgens vader heel leuk.

 

Sinds kort coacht er iemand van de jeugdleiding van de club, schrijft hij. "Ze gaan er wel beter door voetballen, maar hij is nogal van de harde aanpak."

 

Zoon - 'gevoelig typje, maar geen huilebalk' - komt nu geregeld in tranen van het veld omdat de trainer gezegd zou hebben dat hij er niets van kan en dat hij eens harder moet gaan rennen. De achtjarige mag stoppen van zijn ouders, als het seizoen klaar is. "Je team in de steek laten vinden wij niet kunnen", verduidelijkt vader. Hij wil hem wel af en toe thuishouden van een training. Verhalen vander een een jaar gelden zijn nog immer herkenbaar....Lees verder bij Trouw