· 

PERSBERICHT: Wat zou jij doen?

HERKENBAAR BIJ JOU IN DE SPORTVERENIGING OF IN JE TEAM? IS HET GEDRAG VAN EEN KIND VERANERD?

 

Aflevering 3: Aniek wil haar ouders niet kwetsen Zondag 15 september 2019, 19.25-19.40 uur bij Zapp op NPO 3

 

Kinderen lopen tegen allerlei rare, moeilijke, praktische of grappige en toch ook herkenbare dilemma’s aan. Hoe moeten ze die te lijf gaan? Een hulppanel van twaalf kinderen uit heel Nederland bekijkt de verhalen en denkt na over de vraag wat zij zelf zou doen in een vergelijkbare situatie.

 

15 september Aniek reist tussen haar gescheiden ouders heen en weer. Op de ‘wisseldag’ wil Aniek noch haar vader noch haar moeder kwetsen. Hoe dit aan te pakken?

 

Aniek vindt het moeilijk om niet de indruk te wekken dat ze meer van de een dan van de ander houdt. 'Dan kom ik bij papa aan en geef hem een dikke knuffel. Dan geef ik mama een nog dikkere knuffel. Dan zegt mama dat ze gaat en dan geef ik haar een nog dikkere knuffel. En dan is ze weg en geef ik pappa een nóg dikkere knuffel.' Ze overweegt om er met haar ouders over te praten 'als ik het durf'.

 

Het hulppanel bezint zich op de opties en wat zij zouden doen. Wat als Aniek er met haar vriendinnen of met haar ouders over zou praten? Of met haar broer of juf? Misschien zou het een goed idee zijn om haar ouders te laten weten dat ze van allebei evenveel houdt, maar dat ze soms met een schuldgevoel zit. Is het überhaupt erg als je de ene ouder leuker vindt dan de andere? Eigenlijk kan je daar toch niets aan doen?

 

Regie: Anneloor van Heemstra en Nadine Kuipers

 

Wat zou jij doen? is geproduceerd door CCCP in opdracht van Human.