‘Trainers zorgen voor de jeugd en de club zorgt voor de trainers’

Wat doe je als een speler een driftbui krijgt en van het veld afloopt? Hoe ga je om met pesten of ander ongewenst gedrag in een team? Met dit soort vragen liepen de jeugdleiders van voetbalvereniging VV Hegelsom rond. Een speciaal voor de club ontwikkelde cursus geeft hun handvaten en tips.

 

Het idee voor de cursus ontstond een jaar geleden, vertelt jeugdleider/technisch coördinator JO7-8-9 Twan van de Rijdt. “Veel trainers gaven aan dat zij het moeilijk vinden om met ongewenst gedrag om te gaan. Ze weten niet altijd hoe ze daarop moeten reageren. In overleg met het bestuur besloten we daar iets aan te gaan doen.” “Zelf ben ik werkzaam binnen het onderwijs”, geeft Janine Verbruggen, wedstrijdsecretaris bij de jeugd, aan. “Wij starten elk jaar door samen met de klas afspraken maken.

Bron Hallohorstaandemaas.nl