"Met name het verbale geweld tegen de vrijwilligers baart mij wel zorgen hoor"

Het nieuwe seizoen is gestart, en ik en gelukkig met mij een aantal mensen, beginnen weer vol goede moed met het “werken” bij FC Abcoude. Dat is echt enorm leuk om te doen, maar toch moet mij iets van het hart:

 

Het valt mij op, dat er heel veel leden/ouders/grootouders, maar ook gasten zijn die een “kort lontje” hebben. Ik ben nu sinds een paar weken op de club, maar elke keer als ik er ben, is er wel iemand die het nodig vindt om eens flink uit zijn dak te gaan tegen een ander persoon. En dat levert soms echt hele vervelende situaties op. Ik vind het zo jammer, want we zijn ten slotte een club waar je gezellig een paar uurtjes zou moeten kunnen doorbrengen.

 

Met name het verbale geweld tegen de vrijwilligers baart mij wel zorgen hoor. En, laten we eerlijk zijn: waar gaat het nou over?? Als je er later over terug denkt, gaan 9 van de 10 meningsverschillen helemaal nergens over. Maar het maakt het werk van die vrijwilligers er niet leuker op. Je moet je voorstellen: ik heb een fulltime baan, en een gezin, en loop in de weinige vrije tijd die ik heb er voor te zorgen dat jullie en je kinderen op een leuke manier kunnen voetballen. Stel je nou toch eens voor dat je zelf dat werk doet? Zou jij het leuk vinden om aangevallen te worden, omdat er geen scheidsrechter is, of omdat de kleding niet klopt, of nou ja, noem het maar op, er is altijd wel iets om over te klagen. Bedenk ook wat je uitstraalt en doorgeeft aan je kind. Het is zo makkelijk om dan tekeer te gaan tegen die vrijwilliger.

 

Want geloof me, we worden geen van allen betaald om dit werk te doen, we doen het allemaal uit liefde en sociale betrokkenheid. Bedenk nou eens hoe je zelf behandelt zou willen worden, en straal dat nou uit naar buiten toe. Spreek degene die zo boos is eens aan en wijs hem op zijn gedrag. Ik begrijp best wel dat er frustraties zijn, maar we zullen het moeten doen met de middelen die we hebben.

 

Ik heb zelf enorm veel bewondering voor de (kleine) club vrijwilligers en ik zou het echt niet willen missen. Want ondanks alle perikelen, is en blijft het werken als vrijwilliger bij FC Abcoude enorm leuk en zou ik dat echt niet willen missen.

 

Mijn tip is: kom bij de club van vrijwilligers, zodat je kind meer kans heeft op een nóg betere en gezelligere voetbalcarriere. We hebben je keihard nodig.

 

We moeten het echt samen doen, dus: Bedenk wat je zegt, en help mee de organisatie verbeteren.

 

Een betrokken, maar bezorgde ouder   

 

Bron FC Abcoude