WERK AAN DE WINKEL; BEHAAL JE SPELREGELBEWIJS! WAARSCHUWING

Spelers en speelsters uit 2002 hadden tot 1 september 2019 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Ze krijgen nu een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs, terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf. Heb jij je spelregelbewijs nog niet gehaald, ga dan snel aan de slag!

 

Een spelregelbewijs maakt spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in - én begrip voor - beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt kennis van de regels voor sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

 

Het heeft consequenties voor de speelgerechtigdheid wanneer een voetballer of voetbalster niet in het bezit is van het spelregelbewijs.

 

Voetballers behalen het spelregelbewijs via Voetbalmasterz. We hebben een pagina samengesteld met de meeste gestelde vragen omtrent het spelregelbewijs. Klik hier voor de pagina 

Bron DVS '33