SPARTA NIJKERK: ERKENNING VOOR JEUGDOPLEIDING

Ruim anderhalf seizoen is er, vooral op de achtergrond, hard gewerkt aan het Kwaliteit & Performance programma van de KNVB en NMC Bright. In feite betekent het de toetsing van alle facetten binnen de jeugdopleiding aan vastgelegde richtlijnen, zowel technisch als, organisatorisch. Dit programma liet ons bijvoorbeeld zien dat er veel zaken binnen onze jeugdopleiding beter en meer gestructureerd moeten. Het leidde tot een nieuw Technisch Jeugdplan (TJP) voor de ontwikkeling van de spelers.

Binnen het selectievoetbal van de jeugd streeft de club toch vooral spelers opleiden voor de eigen hoofdmacht. Dat gat is groot, maar er is en er wordt gewerkt aan verbeteringen om in de toekomst meer zelf opgeleide spelers door te laten stromen. Bron Sparta Nijkerk