· 

Topic: Zoon (7 jaar) staat aan de zijlijn bij de voetbal

Mijn zoon (7 jaar) staat meer aan de zijlijn bij de voetbalwedstrijd als in het veld (15 min van de 20 min 2e helft). Mijn man heeft de trainer erop aangesproken (op volwassen manier hoor) en nu blijkt dat mijn zoon zich te weinig inzet op het veld en om deze reden gewisseld wordt.

 

Is dit de manier om kinderen positief te stimuleren? Volgens mij werkt dit averechts. Of werkt dit juist wel?

 

Ik weet niet waarom mijn zoon niet een topvoetballertje is (sommige kids zijn echt superfanatiek) en niet heel hard achter de bal aanrent, en als de bal langs komt er soms alleen naar kijkt, of als hij schiet, de bal ook regelmatig mist. Ik weet wel dat hij 7 jaar is, met plezier naar de voetbal gaat, het spel nog niet helemaal begrijpt, iets te zwaar is, snel moe is. Maar er is wel een groot verschil tussen het ene kind en het andere. Alle tips om de inzet van mijn zoontje te verhogen zijn welkom.