"Toch komt het nog weleens voor dat niet gerechtigde spelers (verkeerde leeftijdscategorie, geen KNVB-lid of lid van een andere vereniging) op het veld staan"

Het is voor een eerlijk en sportief competitieverloop van belang dat de juiste spelers op het juiste veld staan. Met de (digitale) spelerspas kan de scheidsrechter de identiteit van de spelers vaststellen en er zo voor zorgen dat alleen gerechtigde spelers in actie komen. Toch komt het nog weleens voor dat niet gerechtigde spelers (verkeerde leeftijdscategorie, geen KNVB-lid of lid van een andere vereniging) op het veld staan. Wat kun je doen om dit te voorkomen?

 

Ieder lid van de KNVB van 13 jaar en ouder is verplicht een geldige spelerspas tijdens de wedstrijd in te leveren. De digitale spelerspas is onderdeel van de wedstrijdzaken app. Zodra een speler op het wedstrijdformulier (ook via de wedstrijdzaken app) is gezet, wordt de digitale pas zichtbaar voor de scheidsrechter. Kan een speler niet op het wedstrijdformulier geplaatst worden, dan mag deze persoon niet deelnemen aan de betreffende wedstrijd. Bron KNVB