DIVISIE MO17; DE IDEALE TUSSENSTAP VOOR AMBITIEUZE MEIDEN

De KNVB streeft ernaar om leuke en goede competities te organiseren waarin jeugdspelers in een veilige omgeving met veel plezier kunnen leren voetballen. In goede competities worden zo veel mogelijk wedstrijden gespeeld waarin teams aan elkaar gewaagd zijn. Zo introduceerde het zo’n twee jaar geleden een pilot waarbij ambitieuze voetballende meiden in de leeftijd rond vijftien met en tegen elkaar speelden in een gelijkwaardige competitie, de zogenoemde Divisie MO17. Deze voetbalsters kwamen eerder uit voor een gemengd team of speelden in een gemengde competitie. De Divisie MO17 is vanuit ontwikkelperspectief de ideale stap tussen de Jeugd Onder 15 competitie en de doorstroming naar de seniorenteams. Clubs zijn enthousiast en de KNVB is tevreden over de voortgang. Lees verder bij de KNVB