Door Jef Vels: Verloedering van onze maatschappij:

Agressie en onbeschoftheid neemt schrikbarend toe bij leerlingen en spelers!

 

Ik werk dagelijks in het onderwijs en in het voetbal. Ik constateer dat alle onderzoeken van enorm veel geldverslindende onderzoeken tot niets hebben geleid. Alle maatregelen uitgevaardigd door KNVB en schoolbesturen, zijn kansloos gebleken.

 

Ik ben zo vrij om enkele constateringen te vermelden:

 

Veel van onze kinderen hebben een referentiekader waar mijn haren ten berge rijzen. Ouders leggen hun opvoedingsproblemen bij de school, dus docenten. Het gebrek aan consequenties bij handhaving. Het slecht of niet opbouwen van dossiers. De enorme slechte communicatie van belanghebbende partijen. De enorme angst van trainers/ leiders, docenten en schoolleiders voor represailles.

 

Het gedoogbeleid binnen scholen en sportverenigingen moet op de schop! Geen geldverslindende onderzoeken, maar daadwerkelijk lik op stuk beleid. 'Halt' procedure, drastisch verzwaren. Docent goed opleiden om niet tolereerbaar gedrag te herkennen en bij de voordeur elimineren. Regering, schoolleiding en sportverenigingen , tools verstrekken om deze teloorgang ééns en voor altijd een halt toe te roepen, in de hoop dat verschillende groeperingen in Nederland het woord RESPECT niet misbruikt.   

 

De hamvraag luidt: "Wat zijn eigenlijk normen en waarden?"

Geschreven door oud KNVB Docent Jef Vels

Facebook Jef Vels