· 

Topic: Help, mijn zoon gaat op voetbal

Mijn oudste zoon is nu 8 en zit in groep 5. Hij heeft in groep 3 en 4 streetdance/hiphop gedaan en nu zwemt hij bij een zwemvereniging. Hij wil nu heel graag op voetbal en dat mag hij van ons ook gaan doen. Hij zal er voor de zomervakantie gaan kennismaken en in het nieuwe seizoen beginnen. Dan is hij 9 jaar, groep 6.

 

Ik ben alleen zelf een beetje huiverig en dat komt doordat ik het voetbalwereldje helemaal niet ken. Ik ken wel veel mensen die voetballen bij de club waar zoon op wil, maar heb er zelf niks mee. Mijn man heeft als kind een paar jaar gevoetbald en doet dat nu alleen nog voor de tv met een biertje :-)

 

Zoon heeft 4 vriendjes die nu aan voetbal doen en bij die gezinnen is het hele gezin, of een groot deel daarvan, ermee bezig. Ik heb nu, misschien onterecht, het gevoel dat het lastig is om daar dan "in" te komen. Omdat het drie keer in de week is (2x trainen plus wedstrijd), zullen we ons toch moeten gaan inleven. Niet erg hoor, maar ik heb er gewoon niks mee en ben benieuwd hoe dat zal zijn.

 

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met hoe dat is, om als niet-voetbal-minded-gezin een kind op voetbal te doen?

 

En weet iemand wat gangbaar is met de teamindeling? Zoon heeft nul ervaring en komt als negenjarige bij kinderen die al een paar jaar voetballen. Zijn vrienden zitten nu in de hoogste teams van de JO9en gaan denk ik naar de JO11. Zoon dan ook? Of komt hij bij de jongere kinderen? Dat hoop ik niet.

 

Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn met 1 kind op voetbal, die daar zelf niks mee hebben of hadden.