Amateurclubs die veel geld verdienen aan de transfers van zelf opgeleide spelers

Spartaan ’20, een roemruchte amateurclub die dit jaar het 100-jarige jubileum viert, is óók de club waar onder anderen Denzel Dumfries, Anwar El Ghazi, Bruno Martins Indi en Luc Castaignos

een deel van hun jeugd voetbalden. In het betaald voetbal lopen ruim twintig spelers rond die een verleden hebben bij de club.

Bij de Schiedamse club Excelsior ’20 werden nieuwe toiletten gemaakt van het gQuick Boys kon het zich permitteren, nadat er 279.000 euro was binnengekomen vanwege de transfer van toenmalig ­Feyenoorder Kuyt naar Liverpool. In Nijmegen bij Blauw-Wit werden de bestuurskamer en kleedkamers verbouwd met het geld dat Roy Makaay opleverde (ruim 150.000 euro) na zijn transfers gedurende de loopbaan van de spits. Pupillen van VV Schoten voetballen in de ‘Maarten Stekelenburg-mini-Arena’, jawel aangelegd van het tonnetje dat de club overhield aan diens transfers.eld dat de transfer van Danny Koevermans van AZ naar PSV de amateurclub opleverde.

Zeeburgia die naam heeft in de regio Amsterdam. Denzel Dumfries scoort wel lekker, hè. Laat hem daar maar lekker mee doorgaan. En dan in de zomer een klapper maken.’’ Bron AD.nl