Burgemeester Lokeren: "We gaan onze verantwoordelijkheid nemen voor de jeugd"

De stad Lokeren dreigt bij een teloorgang van Sporting Lokeren een uithangsbord te verliezen. Burgemeester Filip Anthuenis is vooral bezorgd over de jeugdvoetballertjes en hun ouders.

 

Als burgemeester van Lokeren kan Filip Anthuenis ons voorlopig weinig extra vertellen over de financiële situatie bij Sporting Lokeren. "Het is hallucinant. Als fan en als burgemeester ben ik ontgoocheld, maar we moeten afwachten."

 

De stad is financieel niet betrokken bij de eerste ploeg. "We zijn wel eigenaar van het stadion, maar dat hebben we in erfpacht aan de club gegeven. Schulden heeft de club niet bij de stad", zegt Anthuenis.

 

"De band tussen de club en de stad is vooral de jeugdwerking. Lokeren heeft ongeveer 450 jeugdspelers. De jeugdterreinen zijn eigendom van de stad en we hebben bijvoorbeeld geïnvesteerd in kunstgrasvelden." Bron Sporza .be