Initiatief van John Heitinga en Kees van Dam:

Bordje voor onze HELDEN & OUDEREN

 

De werknemers in de zorg redden levens, maken overuren, houden samen met het onderwijzend personeel, de politie, schoonmakers, de werknemers in de supermarkten en de brandweer Nederland draaiende.

 

Met het om zich heen grijpende coronavirus zijn zij onze helden. Als blijk van waardering geven de topkoks Eugene van Angelbeek, Ron Blaauw en Arjen Kräwinkel deze helden en onze ouderen een (smakelijk) steuntje in de rug.

 

Omdat het sociale leven de komende weken zo goed als stilvalt en het restaurantbezoek door het kabinet is verboden, zit het personeel van Ron Blaauw Gastrobar, Indonesia, Oriental, De Jonge Dikkert en De Veranda veelal thuis. En dat voelt – nu het uiterste wordt gevraagd van de genoemde beroepsgroepen – machteloos. De medewerkers van Eugene, Arjen en Ron willen graag de handen uit de mouwen steken om juist deze groep helden iets te ontlasten. De behoefte om in deze tijd schouder aan schouder te staan, is groot.

 

Samen met de werknemers gaat het drietal zich ten minste de komende drie weken inzetten om in Amsterdam en Amstelveen dagelijks voor de helden en ouderen circa 200 gratis hoogwaardige diners aan te bieden. Het is de bedoeling dat er – afhankelijk van de bijdragen op de website bordjevooronzehelden.nl – uiteindelijk meer restaurants bij worden betrokken en het aantal couverts per dag stijgt. Die restaurants zullen worden benaderd in het netwerk van Eugene, Ron en Arjen met topkoks.

Familieleden en kennissen van de ouderen en van mensen werkzaam in de vitale sectoren kunnen hun dierbaren en diens afdelingen verrassen. Via een aanmeldingsformulier op de website bordjevooronzehelden.nl kunnen zij na een duidelijke motivatie aangeven op welke dag zij hoeveel maaltijden in een verzorgingshuis, woongroep, buurthuis, ziekenhuis, huisartsenpost, ambulancepost, schoonmaakbedrijf, school of andere onderwijsinstelling, supermarkt, politiebureau of brandweerkazerne willen laten bezorgen. Aan de hand van de (hopelijk) vele aanvragen wordt een schema gemaakt.