· 

Talkshow vanuit passie en zorg voor jeugd (JO/MO), mannen, vrouwenvoetbal

Al ruim voordat het masterplan ‘Winnaars van morgen’ van voetbalbond KNVB werd ontwikkeld, maakte Marcel Wagenhuis zich met enkele rasechte voetballiefhebbers druk om de toekomst van het Nederlandse voetbal. En die bezorgdheid, voortgekomen uit passie, zal blijven en is nu uitgemond in de talkshow Voetbal Totaal TV, die vanaf juni de eerste editie beleeft en daarna 2 wekelijks te bewonderen is. 

 

“Wij zijn al jaren bezig.” Het zijn de woorden waarmee Marcel Wagenhuis van wal steekt, om uit te leggen hoe het zo gekomen is. De meervoudsvorm slaat vooral op de gedeelde liefde met Hans van Kasteren voor voetbal in het algemeen en jeugdvoetbal en het opleiden van talent in het bijzonder. Van Kasteren is oud-docent van de KNVB, werkte onder de grote Louis van Gaal bij AZ in Alkmaar en was regiocoach in Amsterdam en omgeving. “En hij is ook mijn docent bij de trainersopleiding geweest. We doen veel dingen samen.”

 

Motivatie en ontwikkeling

 

Ze zagen ‘overal in het land’ hetzelfde probleem, zegt Wagenhuis. “Het is heel simpel, als het gaat om kinderen op jonge leeftijd: je wilt ze beter maken. Maar zoals het eerst ging, kon je je afvragen hoeveel doelpogingen ze hadden. Terwijl dat voor hun motivatie en ontwikkeling juist zo belangrijk is. De afstanden op het veld waren te groot, het was dus zaak de afstanden te verkleinen en het aantal balcontacten groter te maken.Naast het jeugdvoetbal omarmt Wagenhuis de veranderingen in het gehele amateurvoetbal, bij mannen, vrouwen en meisjesvoetbal."

 

Maar dat betekent niet dat iedereen meteen door heeft wat de beste invulling is en dat het einde van de discussie in zicht is, wat betreft Wagenhuis die in het dagelijks leven werkzaam is bij Bureau Follow Us Media & Events BV. Een en een werd bij hem op die manier twee en de gedachte ‘iets’ naar buiten te brengen was geboren. “Je praat met jeugdvoetbal over zo’n grote doelgroep. Door de opkomst van het meisjesvoetbal wordt het ook steeds groter. Mijn gedachte was dat we het konden koppelen aan internet of video on-demand.”

 

Hele lading dekken

 

Wagenhuis kwam tot het ontwerp van een talkshow, onder leiding van een aansprekende verslaggever. “Maar die naam hebben we gekozen in Voetbal Totaal TV en wellicht ook Voetbal Totaal TV Regio Groot Amstelland/Meerlanden en Veenlanden. als onderdeel van de site . Dat kwam door verschillende gesprekken met andere partijen, die wel wilden participeren. Dan was het bijvoorbeeld ook leuk om over gezonde voeding te praten en met die nieuwe naam kon je hele lading dekken.”

 

Voetbal Totaal TV gaat programma's on demand aanbieden op Facebook, zegt Wagenhuis. “Ik denk dat hier zeker een markt voor is. We zien al een groei op de website, met minimaal 15.000 bezoekers per maand. De grootste aanjager komt daarbij van Sociale Media en zijn we voortdurend actief met het plaatsen van berichtjes. Na elke Talkshow gaan we de doelgroep bereiken d.m.v betaalde campagnes op Sociale Media en Google." 

Bron Interview SportknowhowXL.nl