Na 28 april mogen kinderen sporten

Tijdens de persconferentie werd bekend gemaakt dat na 28 april dat kinderen in de onderbouw mogen trainen en partijen spelen. Kinderen mogen niet gebruik maken van de kleedkamers, maar komen rechtstreeks van huis. Voor de midden en bovenbouw (12 t/m 18 jaar) mag getraind worden met een onderlinge afstand van 1,5 meter en groter. Dat wordt passen/trappen enz.  Maar onderlinge partijvormen zullen wellicht niet kunnen plaats vinden of in overleg mits de afstanden van 1,5 meter te realiseren is. Ook deze kinderen komen vanuit huis direct naar het veld. De gemeenten gaan hier op toezien. In overleg met de verenigingen.      

 

Het betaalde voetbal is medegedeeld dat tot 1 september niet meer gespeeld mag worden. Hierdoor zal vrijwel zeker geen competitie afgemaakt kunnen  worden.