· 

Jada (11) wil de top halen en vraagt de burgemeester om steun!

En die heeft ze gekregen van de gemeente Alphen. De brief van Jada, de 11 jarige speelster van cvv BeFair, gaf ons net dat extra zetje om een voetbalkooi te creëren volgens de wethouder.   

 

Precies dat was de reden, waarom de voetbalkooi nu wordt aangelegd, zo laat de gemeente Alphen weten.

 

Jada als talent bij het begin van de opleiding in Voorschoten en wellicht in September bij de meiden training van sv Ouderkerk op de vrijdagavond. "even moeders lief aankijken en dan kom ik ook" zei ze spontaan.

Ze droomt van een profclub, speelt bij cvv BeFair in Waddinxveen en speelt bijna elke dag buiten met de bal. Maar het spelen en voetballen op het lokale speelplaatsje is nu niet de ideale plaats om je skills te oefenen en wilde een mooi veld realiseren en schreef zonder schroom naar burgemeester Spies.

 

Weet je, "steeds moest ik die bal halen, rolt weg of ligt weer in de sloot en daarnaast was ik ook niet blij dat er vaak scheuren in mijn broek zaten. Dat was de reden dat ik gewoon de brief geschreven heb. 

 

Mama Nelleke, die Jada heeft geadopteerd uit Ethiopië, is ook zeer trots op haar kind dat ze dit aangedurfd heeft en gewoon heeft geschreven naar de 1e burger van de gemeente. "Ja ze wil echt profvoetbalster worden en er alles aan doen om er te komen. Voldoende clinics meegemaakt. Uitgenodigd door de KNVB en hoopt ooit de clubkleuren van Ajax te mogen dragen."  

 

We hopen Jada te mogen begroepen bij ons Amstelland Talententeam. vijf trainingen bij sv Ouderkerk en met het talenteam spelen van oefenwedstrijden in de Regio Groene Hart en Amstelland.