· 

Wat is BMI? Al weken geen voetbal! BMI berekenen van kinderen. DOE DE TEST!

De Body Mass Index geeft een indicatie of je een gezond gewicht hebt. De berekening is het meest betrouwbaar bij een grotere afwijking, zoals ernstig over- en ondergewicht. Bij BMI's die net op de grens zitten, klopt de uitkomst niet altijd. Bovendien gelden voor zeer gespierde mensen en kinderen andere grenswaarden. De BMI zegt niets over je vetpercentage en de manier waarop het vet over het lichaam verdeeld is. Om te bepalen of je te zwaar bent, is het daarom verstandig om ook naar je middelomtrek te kijken.

 

De Body Mass Index geldt voor kinderen en volwassenen tussen de 2 en 70 jaar. Maar let op: de uitkomst van de BMI calculator kan bij kinderen soms misleidend zijn. In de groeifases die kinderen doormaken, kan de hoeveelheid vetweefsel namelijk snel veranderen. Maak je je zorgen over het gewicht van je kind? Neem dan contact op met je huisarts of een kinderdiëtist.

Doe de test