· 

Hoe houden we ouders blijvend op afstand? Ook na de crisis!

Dat vragen we ons al vaker af en ik moet eerlijk zeggen dat het rustiger overkomt.

Geen geschreeuw, geen aanwijzingen, kinderen die spelplezier hebben en zien dat kinderen hun natuurlijke houding, zonder spanning, en stess aannemen.

 

Maar de competitie gaat na de zomer toch weer van start en dringen ouders zich weer naar voren om de trainer te overrulen. Aanwijzingen geven en verbaal aanwezig te zijn. Kinderen gaan weer anders voetballen omdat de vrijheid van handelen verdwenen is.

 

School:

 

Toch vreemd. We brengen onze kinderen, kleinkinderen naar school, maar moegen daar zeker niet blijven en laten de kids over aan de leraren. Niemand die daarover mekkert terwijl ook kinderen op school een prestatie moeten neerzetten. Hoe anders is dat bij verenigingen? Heel anders. Ouders hebben het druk doordeweeks en mogen eindelijk hun stem testen tijdens de zaterdagse wedstrijden van hun kroost.

Dus op school mogen ze niet komen, althans bij de 10 minuten gesprekken wel. En dan gaat het over het wel en wee en vorderingen van hun kind.

 

Vereniging:

Maar bij de vereniging kunnen we in principe hetzelfde doen. Ouders mogen hun kind afgeven aan de trainer en leider van het team. Doe net zoals nu tijdens de crisis Twee ingangen, één voor het kind en één verwijzing naar de kantine voor de ouders. Maar dan kun je afvragen blijven ze lekker met elkaar keuvelen in de kantine tot het spelletje is afgelopen. Kunnen ouders 40 minuten zonder hun kind te zien spelen? Op school zijn de ouders er immers ook niet bij!

 

Navoetbalse Opvang

Zodra het kind het hek voorbij is worden kinderen overgelaten aan de trainers en leiders. 

Waarom doen we niet hetzelfde als op de scholen? Kinderen gaan lekker voetballen, ouders keren om en komen hun kind na afloop hun kroost ophalen! 1 x per maand mogen ze erbij komen en worden de vorderingen van hun kroost besproken tijdens een 10 minuten gesprek. Komen ze de kinderen later ophalen? Willen ouders na het voetbal ook nog samenzijn? Of nog de boodschappen doen? Alles kan!

Ook goed, want we hebben nl  niet een naschoolse opvang geregeld maar een "navoetbalse opvang". Waar kinderen met elkaar binnen een veilige omgeving lekker kind kunnen blijven met leuke spelvormen en pedagogische sportbegeleider.

 

Wat zullen de kinderen een plezier hebben gehad op het voetbalveld zonder ook maar enige aan en opmerkingen vanaf de zijkant. Wedden dat de kinderen dit een prima oplossing vinden? Wat vind jij?

 

Marcel Wagenhuis