Voetbal TV start rechtszaak tegen Autoriteit Persoonsgegevens

Einde dreigt door 'eindeloze procedure'.

VoebalTV verzorgt videoregistraties van diverse amateurwedstrijden. Inmiddels zijn ca 150 clubs hierop aangesloten echter door getreuzel en uitbliven van een eindoordeel van Autoriteit Persoonsgegevens  kan het online platform na 1 september niet meer verder.

De Autoriteit Persoonsgegevens oordeelde dat kinderen zonder nadrukkelijke toestemming niet in beeld mogen en kinderen tot en met 12 jaar zelfs helemaal niet in beeld mogen..

 

Voetbal Totaal heeft tijdens het ontstaan van Voetbal TV reeds aangegeven dat uitzenden zonder nadrukkelijke toestemming niet de goedkeuring zal vinden aangezien de AVG wet dit aangeeft op basis van persoonsgegevens. Ook op andere online portals zie je nog voldoende wedstrijden met afbeeldingen van kinderen. Indien je als voetbalsclub of bij andere sporten goedkeuring krijgt van kinderen en ouders en volgens de wet AVG handelt zijn er vrijwel geen problemen. Doe je dat niet dan kunnen de boetes zeer hoog oplopen!

Om het hel;e verhaal te lezen ga naar SportNext