· 

En staan ze nog verbaasd te kijken ook!

In wiens belang zijn we nu in feite bezig? Zie hieronder dat Talpa en KNVB gaan samen werken omtrent Voetbal TV. Een groot en massaal netwerk om juist ook de grote online spelers als Facebook en Google weerstand te bieden. Eerst als club even dokken dan gaan we voor jullie de zaak installeren. Dat klopt maar nog steeds is er geen accoord van de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar je kunt op je klompen aanvoelen dat kinderen uit zenden bij wet AVG verboden is. Maar staan ze verbaasd te kijken dat ze immer nog geen reactie hebben ontvangen.

 

Ooit zei de eigenaar van Talpa...een app als tegenhanger van al die Amerikaanse reuzen....Dat moest er komen!


 In 2017 zijn de KNVB en Talpa Network begonnen met VoetbalTV. Een videoplatform voor clubs, spelers en fans in het amateurvoetbal. VoetbalTV maakt gebruik van slimme camerasystemen die volautomatische videoregistraties van voetbalwedstrijden maken. 

 

Allemaal in belang om die app te laten draaien en dat er veel advertenties door een algoritme op deze app kunnen projecteren. Met andere woorden, het is gewoon een ordinair verdienmodel waar geld aan verdiend moet worden. Anders kunnen we het niet omschrijven. Om die advertenties heen worden trainingen zichtbaar, wedstrijden zichtbaar. Stel er wordt een product als Haribo snoep geprojecteerd op de app en gelijktijdig zie je een jeugdwedstrijd dan is de kijker al geconfronteerd met een advertentie over Haribo.....En we waren juist bezig met Gezonde Kantines.... Kan jij het nog volgen? Dan zie je opeens een column hierover van de directeur Amateurvoetbal over al die apps die al gedownload ziijn....jammer, maar die arme kinderen...pffff.

 

Weet je waarom houden clubs dat niet intern en maak zelf slimme video's. Er zijn voldoende bedrijven die veel kleiner zijn dan Talpa en geeft de kans aan de kleine ondernemer. Nu helemaal.

 

Ronselen

Oh ja dan nog wat...weer worden we geconfronteerd met ronselpraktijken.. We horen ze net weer. Ga geen namen noemen maar het slaat werkelijk nergens op en dat 4 dagen voor de deadline...En we laten ons nog chanteren ook door spelers. Lijkt mij zinvol dat een bond hierover zich druk gaat maken maar ooit hebben ze geroepen dat ze de grote clubs belangrijker vinden dan de kleinere. Mij werd ooit verteld dat ze liever de kleintjes zagen opgaan in een fusie of gewoon van toneel verdwijnen. Maar elke speler en speelster heeft het volste recht zich aan te sluiten bij de club die de speler of speelster wil.

 

Ook hier kun je weer concluderen dat het gaat om macht en geld en dat het welzijn van spelers, kader in gedrang komt.