SO Soest slaat vernieuwde weg in met vrouwen- en meidenvoetbal

Vrouwen- en later ook meidenvoetbal is al sinds 1981 een begrip bij SO Soest. De afgelopen jaren is deze afdeling enorm gegroeid binnen de vereniging. Om deze afdeling nog meer aanzicht te geven, zijn er de afgelopen periode grote stappen gemaakt.

 

Nieuwe hoofdtrainer bij vrouwen 1 en 2 Na vorig jaar al een poging gedaan te hebben is het dit jaar dan gelukt. Vanaf 1 juli staan de vrouwenteams onder leiding van Don La Grand. Don heeft ruime ervaring in het vrouwenvoetbal. Zo trainde hij onder meer de vrouwen van Buitenveldert, SDO en Ter Leede. Ook binnen de jongens heeft Don bekende clubs gehad, waaronder Victoria en FC Hilversum. Don is in het bezit van TC II en heeft heel veel zin om met de vrouwen een sportief en gezellig seizoen in te gaan.

Komend seizoen een selectie-elftal bij de onder-15

Ook gaat de club komend seizoen starten met een selectie-elftal bij de meiden onder 15. Dit is voor de eerste keer dat er, in het rijke verleden van het vrouwenvoetbal bij SO Soest, een selectie-elftal bij de jeugd komt. Komend seizoen zijn er drie elftallen in de O15-categorie en het eerste elftal is geselecteerd op de voetbalkwaliteiten van deze meiden. Dit team zal komend jaar onder leiding staan van Kevin Vonk en Amy van Duinkerken. 

 

Bron SO Soest