Waar is Peter de Roo gebleven

Wellicht voor een aantal mensen niet zo'n bekende naam maar voor de mensen uit de Regio Amstelland is deze huidige technisch directeur ooit begonnen bij vv Uithoorn wat later is opgegaan met VDO Uithoorn in Legmeervogels

Later kwam hij uit voor vv Drachten en is zijn profcarriere gestart in in 1989 bij BV Veendam. 

Vanaf 1996 heeft de overstap gemaakt naar sc Cambuur en is daar tot 2002 gebleven.

 

De Roo werd vervolgens trainer van de beloften van SC Cambuur en assistent bij het eerste elftal. Van 2005 tot 2008 was hij technisch directeur bij SC Cambuur.

Na een tijdje werkzaam geweest te zijn namens de FFA  als Techjnisch Directeur van Queensland maakte hij de overstap naar Maleisië.

 

Dingen doen op de Maleisische manier

 

Spanje domineerde tussen 2008 en 2012 en won in die periode twee Europese kampioenschappen en één WK met een gedefinieerde stijl die algemeen

 

 

Bron Wikipedia Foto Peter de Roo 

 

bekend staat als tiki-taka, of een variatie daarop. In mindere maar veel invloedrijkere mate werd het ‘Total Football’ van Nederland het fundament van zoveel van de succesvolle teams sinds het werd geïntroduceerd aan de wereld na opeenvolgende WK-finale-optredens in de jaren 70.

 

Elk van die landen heeft relatief succes geboekt door een specifieke speelstijl te implementeren die volledig is gecodeerd op de voetbalmanieren in al die landen. Een voetbal-DNA dat door middel van uitgebreide middelen in alle voetbalniveaus is ingebed, lijkt op hoe een club wordt geleid van de academie tot de senioren. Iedereen op elke leeftijd leerde dezelfde filosofie en idealen over hoe voetbal gespeeld moet worden.

 

Dus toen Football Association of Malaysia (FAM) onder leiding van technisch directeur Peter de Roo op 9 juli 2019 het Malaysian Football DNA lanceerde, was het idee om een uniforme benadering te hebben voor hoe voetbal wordt gedoceerd, gecoacht en gespeeld vanaf het basisniveau, alle weg naar het topniveau - met als lange termijn doel om van Maleisië een voetballand te maken waarmee rekening moet worden gehouden bij internationale wedstrijden.