FC Volendam hervormt jeugdopleiding en sluit unieke samenwerking met RKAV

FC Volendam heeft de volgende stap gezet in de plannen om het voetbal in Volendam ook op langere termijn naar een hoger niveau te tillen. Per komend seizoen wordt de jeugdopleiding van Het Nieuwe Oranje geleid door een nieuw managementteam, dat als doel heeft de kweekvijver te hervormen. Als belangrijk onderdeel van de nieuwe koers tekenden de besturen van FC Volendam en RKAV Volendam vrijdag 12 juni een samenwerkingsovereenkomst, waardoor de Volendamse jeugd zich gedurende het gehele opleidingstraject bij de twee clubs kan ontwikkelen op basis van één en dezelfde voetbalfilosofie. Met als uiteindelijke doel: meer en betere voetballers met een herkenbaar Volendams profiel laten doorstromen naar de hoofdmacht.

 

Een structureel beter functionerende opleiding bij de twee Volendamse verenigingen was één van de speerpunten van Wim Jonk en zijn team sinds hun entree bij de club. Technisch directeur Jasper van Leeuwen belicht het stappenplan. “Afgelopen seizoen zijn we begonnen met het eerste elftal en Jong FC Volendam. Tegelijkertijd hebben we een audit gedaan van de jeugdopleiding van FC én RKAV. De hoofdconclusie is dat er weliswaar veel goed gaat, maar er ook mogelijkheden zijn om de Volendamse processen van talentherkenning en -ontwikkeling te verbeteren. Zeker als het gaat om de onderlinge samenwerking. Vanuit die wetenschap zetten we nu de volgende stappen. Dat gaat gepaard met de komst van nieuwe mensen en het uitrollen van onze visie door de gehele club, van jong tot oud.”

Vierkoppig managementteam

Lees verder bij de bron RKAV Volendam